Konst

Äsch, jag vill inte vara en av dom som sakta men säkert slutar att skriva. Men som ni säkert förstår så har jag mycket för mig här på den amerikanska västkusten.

Hannas bror Martin är här och hälsar på och det är mycket trevligt. Han har hyrt en bil så vi har lyckats att göra många saker man "bör" göra här men som vi har missat för att vi endast använt den otillräckliga lokaltrafiken.

I torsdags var jag ledig så jag och Martin tog bilen med sikte mot Santa Monicas strand. Det var kallt men vi tänkte att vi skulle se den vackra piren som vi hört mycket om. Vi kör på den sexfiliga motorvägen när vi upptäcker att Getty Center ligger en engelsk mil framför. Kände igen namnet från någonstans men vi kände oss spontana och svänger in.
Det visar sig att det är ett gigantiskt konstkomplex med målningar, skulpturer och möbler från 1400-talet och framåt. Jag läste mycket om Getty Center när jag och Jesper läste konstvetenskap. Förstår att jag verkligen hittat en guldgruva när jag går in i ett dunkelt rum med en av mina absoluta favoritmålningar; Dansös med en blombukett av Edgar Degas.


"Dansös med blombukett" och jag


Martin och van Honthorst "Törnekröningen av Kristus"

Det var verkligen en fantastisk plats. Dessutom så hade dom terrasser där man kunde se ut över hela L.A. från Santa Monica-bergen där Getty Center låg.

Försöker verkligen supa in USA, ta vara på att jag är här. Idag var det för övrigt 25 grader och det är ju ändå 15 november, konstigt. Något annat som är konstigt är att jag faktiskt åker härifrån om 36 dagar, lite drygt en månad.

Idag så söp jag in USA till den grad att jag och mina kamrater från boendet åkte till en typisk amerikansk kyrka.
Vi åkte till den kända Chrystal Cathedral, en kyrka gjord i glas som ligger söder om Anaheim. Verkligen en speciell gudstjänst som var väldigt amerikansk. Bland annat så höll "Miss California" ett tal och en svart man, Brother Tom, kom in och höll i en allsång på typiskt gospelmanér. Lägg till en stor personkult på kyrkans grundare och vi har en söndagsförmiddag. Men det var väldigt intressant att se och alla där var väldigt trevliga människor som ville väldigt väl.


"Chrystal Cathedral"

Vi avslutade dagen med att ta en tur till Newport Beach där det fanns en väldigt vacker och troligtvis den bästa strandlinjen i Los Angeles-området.


Martin, Hanna, Linda och jag

Ska passa på att rekommendera två låtar som ni kan kolla upp på Spotify.
Julian Casablancas – 11th Dimension och Anna Järvinen – Nattmusik

E.

4 kommentarer:

  1. Kul att läsa dina inlägg Emil. LA verkar vara ett riktigt nice ställe! Du skrev att du skulle hem om drygt en månad, är det över jul du menar då? Sen åker du tillbaka? Vore kul att ses då!

    SvaraRadera
  2. Mai chai kap baan, kao já bpai Thailand. Bpai tiaw gap Sabina yuu tii Laos laew gaa Chin.

    Så det så.

    SvaraRadera
  3. Sabina, jag skulle precis säga samma sak!

    SvaraRadera
  4. sdddddddddddggggg eeeeeeeeeeepppppppvvvvvvvvvvvv wwwwwwwwwååååå p p p zzzzzzzzzzzzz qqqqq qqqqqq askdgjlöööööööööööööööööööööö AWS

    Så det så.

    SvaraRadera