STORM

Som man säger på engelska "It's raining cats and dogs!".
Det gör det verkligen! I Los Angeles!
Jag antar att alla fruktodlare som finns i Kalifornien prisar Gud för regnet (eller storm som de skriver lite varstans, haha, dom har då aldrig varit utanför den här staten!).

Idag har jag haft en ledig dag. Har egentligen ledigt varje tisdag men i och med att jag går den kursen som jag går så har jag mycket eget ansvar för den största kursen i programmet som kallas "The Project". Rent konkret så är det att man ska bli färdig med ett gäng låtar innan man slutar här, och ännu mer konkret så innebär det att man ska sätta ut 2 - 12 timmar per vecka på studiotid och minst en timma (men gärna mer) på "Personal Advising" då man talar med en av lärarna som finns skolan om sitt projekt. Samtalen kan vara allt i från att man frågar hur man mickar upp en såg till hur man på bästa sätt fortsätter på en låt.



Men idag har jag ägnat mig åt rekreation och tagit en lång promenad i trakterna medan "stormen" drog in. Lyssnade ifatt mig på de P3 Dokumentär-avsnitten som jag hade missat. Lyssnade på en mycket intressant dokumentär om Ny Demokrati.
Tänkte mycket på hur det alltid är segraren som skriver historien. Om historien om Ny Demokrati slutat lyckligare hade vi säkert sett på dem med i ett annorlunda ljus. Istället blev dom ansiktet utåt för ett främlingsfientligt 90-tal med Lasermannen som efterföljare. Menar förstås inte att ge partiet något som helst stöd men jag tror att min generation ser partiet som stora förövare och nazister fast jag egentligen tror att dom var ett populistparti som var väldigt naiva och inte beredda på makten som dom fick. Rätta mig gärna här om jag har fel.

Själva grejen med att promenera och lyssna på podradio eller en ljudbok är oerhört stimulerande tycker jag. Att gå omkring i godan ro i fina landskap och lyssna till en god man eller kvinna som berättar berättelser för en är en modern uppfinning som är värd att hänge sig till.
Försöker vara på min gode vän Joseph nästan varje dag och timma att anamma mitt beteende men har inte lyckats frälsa honom ännu.

Sitter mycket och spelar in musik men det är svårt att få till en seriösare komposition när det finns så många nya roliga funktioner att leka med så det slutar allt som oftast med att man sitter i sitt sovrum med en ny technohit.
Men man brukar nog säga att man lär sig allra bäst då man leker.
Logic är för övrigt ett jättebra program och jag kan verkligen rekommendera det till alla som spelar in musik. Har tidigare endast använt Cubase men om man vill göra musik på egen hand hemma så är Logic ett mycket bättre alternativ.

Så.

3 kommentarer:

  1. Far du anvanda dig av klasskamrater och sa nar du ska gora latar? Tyo be4 nan sjunga osv?

    MVH
    ThaiLao

    SvaraRadera
  2. Ja det får jag, och lärare om jag vill det med. Men jag måste vara den som gör låten, producerar och instruerar dom andra hur dom ska spela.

    Synd att jag inte var online vid 06:17 när du var! Är det samma tidsskillnad förresten?

    SvaraRadera
  3. SYnd men inte sa konstigt. MEn du har online sen. Jag saknar dig babes

    SvaraRadera