Kunming, Kina

HEJ!

I Kina sa ar facebook, youtube, myspace och trakigast for oss blogspot forbjudet och censurerat. Har lyckats, med hjalp av gamla datorkunskaper, ta mig in har och skriva ett inlagg.
Sitter nu i kylan inomhus pa ett hostel i Kunming. I denna provins far man inte ha element da det oftast inte ar minusgrader har, men jag skulle inte bli jatteforvanad om det faktiskt var det nu. Sitter i jacka, hood (ja, munkjacka kallas sa nufortiden, mamma) och vantar inomhus men fryser anda. Sabina ligger och sover pa en soffa och klockan slog precis 06.43.

Hittills har tiden i Kina varit bra men ganska pafrestande. Bussen fran Laos fick sta i bergren fran klockan 03 till klockan 09 da det varit en olycka med 17 bilar inblandade och 7 manniskor mist livet precis innan vi kommit dit. Val i Kunming sa har vi lart kanna staden, som har ungefar 1 miljon invanare, och tyckt om den. Den kanns lite typisk, valdigt mycket hur man tanker att saker och ting ska se ut i Kina.
Mysigt och folk ar valdigt vaenliga.

Vi akte i forrgar till risterasserna i Yuanyang (googla garna pa det)och spenderade 2 dagar dar. Det var fantastiskt att se den Kinesiska landsbygden pa nara hall och faktiskt fa vara del utav den under en kort period.
Det var faktiskt obeskrivligt vackert nar fullmanen glanste i risterassernas vatten da vi stod pa hostelets takterass. Tyvarr kan jag inte ladda upp nagra fotografier just nu och dessvarre sa skulle dem inte gora risterasserna rattvisa.
Dessvarre var bussresorna dit och tillbaka fruktansvarda och tog 4 respektive 5 timmar langre an vad det var sagt.
Mycket bussresande senaste tiden, men det ar OK sa lange bussarna kanns hyffsat frascha, tyvarr har det inte varit fallet de senaste tva resorna pa over 10 timmar vardera.

Om bara nagra minuter ska vi bege oss till tagstationen for att ta taget till Peking, kommer ta 46 timmar, skont.

Maste ga nu.

E (Sabina halsar)

1 kommentar: