Luang Prabang, Laos



Sitter nu i den pittoreska staden Luang Prabang i Laos. Byggnaderna ar starkt paverkade av att landet tillhorde Frankrike tills 1954.
Vi kom hit efter tva dagars resande pa Mekongfloden med en s.k. "slowboat" d.v.s en bat som inte aker lika snabbt som en s.k. "speedboat".
Det var en valdigt vacker batresa langsmed ett valdigt vackert landskap och den laoitiska landsbyggden. Vi var helt omfamnade av djungeln och stora gronkladda berg som ledde oss framat. Fantastisk resa, kan verkligen rekommendera den till er som vill ta er fran Thailand vidare till Laos.



I skrivande stund har vi precis spenderat en dag pa cykeln och cyklat runt i staden och lart kanna den lite mer. Satte oss pa en fantastiskt restaurang som lag precis vid Namkongfloden och laste bok med ett glas mangoshake.



Imorgon aker vi till Kunming, Kina med en buss som tar 26 timmar. Det ar turligt nog en buss med sangar sa vi kan sova under resan, skont. Dar ska vi stanna iallafall i fem dagar och sen bar det vidare med tag genom ungefar hela Kina.

Ska nu se solen ga ner fran ett tempel. Darifran kan man se ut over Mekongfloden och hela Luang Prabang, fint!

Hoppas ni har det bra hemma i snon!




3 kommentarer:

  1. "Tåg genom ungefär hela Kina" är kult.

    SvaraRadera
  2. så nice, verkar som i har det bra. Kul att följa din blogg.

    Den där sista kommentaren sved dock!

    David

    SvaraRadera
  3. Låter som en fin liten tur. Ta hand om min baby:-) Puss o kram. /Sofia

    SvaraRadera